ALMANYA VİZESİ | Aller Tour

ALMANYA VİZESİ


ALMANYA VİZESİ

almanya vizesi

Asıl ismi Almanya Federal Cumhuriyeti olan Almanya 357 bin metrekare yüz ölçümüne sahip ve nüfusu 81.41 milyon olan bir ülkedir. Nüfusun büyük bir kısmını Hristiyanlar oluşturmaktadır. Almanya’nın resmi dili Almanca, para birimi Euro’dur. Almanya’nın çoğu bölgesinde nemli iklim hakimdir. Ülkedeki en yaygın din yüzde 66,8 ile Hristiyanlıktır. Almanya’da birçok turistik yer vardır.

almanya vizesi

Örneğin; Berlin,  Almanya’nın Başkenti ve en büyük şehridir. Bir gezginin arayabileceği birçok özelliğe sahip olan Berlin tarih, sanat, keşfedilmek için bekleyen sokak ve müzeleriyle son derece ilgi çekiyor.

almanya vizesi

Münih; Gotik, romanesk ve rokoko mimari tarzındaki tarihi yapıları, sanat galerileri, ihtişamlı kliseleri ve Bavyera kültürüyle dünyanın önde gelen turizm kentidir. Hamburg; Rotterdam’dan sonra Avrupa’nın en büyük ikinci limanıdır. Tarihi yapıları ve alışveriş olanaklarıyla Hamburg sokakları keşfedilmeyi bekliyor. Ve daha birçok keşfedilmeyi bekleyen hazine. Almanya vizesi ; Almanya vize başvurusu yapmak isteyen şahıslar gerçekleştirecekleri seyahatin amacına göre farklı vize türlerine başvurmalıdır.Vize için gerekli evraklar şunlardır;

          ALMANYA İÇİN GEREKLİ  EVRAK LİSTESİ (TURİSTİK)

 

ŞİRKET SAHİBİ VEYA ORTAK İSENİZ:

*Ticaret odası faaliyet belgesi YENİ TARİHLİ  ISLAK İMZALI MÜHÜRLÜ OLACAK*İmza sirküleri

*Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*Ticaret Sicil  Gazetesi fotokopisi

*Şirket hesap dökümü Son 3 aylık olmalı KAŞELİ İMZALI   OLACAK

*4BBağ-kur veya 4A SGK Hizmet dökümü (BARKODLU VE KAŞELİ İMZALI OLACAK)

ÖĞRENCİ İSENİZ

Okuldan yeni tarihli  öğrenci belgesi İMZA VE  MÜHRÜ  (Barkotlu)

*Velisinden muvafakatname

*Velinin evrakları.

Öğrencinin kendine ait bir geliri yoksa geçimini sağlayan Kişinin NOTER ONAYLI  TAAHHÜNAME MALİ EVRAK VE İŞ

ŞİRKET  VEYA BANKA ÇALIŞANI İSENİZ:

*Ticaret odası faaliyet belgesi YENİ TARİHLİ VE   MÜHÜRLÜ OLACAK .

*İmza sirküleri

*Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi .

*Firma antetli kağıdına izin yazısı ve KAŞE VE İMZALI)

*Sigorta işe giriş bildirgesi ve E-Devlet Portalından alınmış barkodlu Sigorta hizmet dökümü.

*Son 3 aylık maaş bordosu KAŞE VE İMZALI

*4 A  SGK Hizmet dökümü BARKODLU VE KAŞE İMZALI OLACAK )

*Firma ile aranızdaki iş akdini kanıtlayan NOTER  ONAYLI İŞ SÖZLEŞMESİ  OLUCAK

KAMU PERSONELİ İSENİZ:

*Kamu kuruluşundan antetli kağıdına İZİN  ve GÖREV. SABİT İŞ TELEFONU VE ADRESİ

*İmzalayan kişinin İSMİ , POZİSYONU ve GÖREVE BAŞLANGIÇ TARİHİ. SEYAHAT SÜRESİ, ÇALIŞANIN  POZİSYONU *İmzalayan kişinin İSMİ , POZİSYONU ve GÖREVE BAŞLANGIÇ TARİHİ. SEYAHAT SÜRESİ, ÇALIŞANIN  POZİSYONU .ISLAK İMZALİ VE KAŞELİ OLUCAK .

*Son3 Aylık Maaş Bordrosu KAŞE VE İMZALI

*4C  Hizmet Dökümü(BARKODLU VE KAŞELİ İMZALI OLACAK )

 

 

EMEKLİ  İSENİZ:

*SGK’dan emekli olduğuna dair belge KAŞE VE İMZALI

*SGK’dan3Aylik MAAŞ ÖDEMELERİ KAŞE VE İMZALI  veya

 SGK Hizmet Dökümü BARKODLU  E- DEVLETTEN

 Dört Aylık BANKA  DÖKÜMÜ  Yeni Tarihli olacak .

SERBEST MESLEK SAHİBİ İSENİZ:

*Bağlı bulunduğu odadan yazı KAŞE VE İMZALI

*İmza sirküleri

* Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*4B Bağ-kur veya 4A Hizmet Dökümü BARKODLU VE  KAŞELİ İMZALI OLACAK

LÜTFEN DİKKAT!  ÜSTTEKİ BELGELERE İLAVE OLARAK

1)   Araba ruhsatı – Tapu

2)   Banka hesap cüzdanları son 3 ay işlenmiş olmalı veya hesap ekstrası Aslı KAŞE İMZALI ve  Banka yetkilisinin imza sirküleri

3)  Tam tekmil vukuatlı nüfus belgesi yeni tarihli Yerleşim yeri (Anne, baba, eş ve çocuklar ) mutlaka yazılı olacak ISLAK İMZA VE MÜHÜR olacak

5)   Nüfus cüzdanı fotokopisi

6)   2 adet biyometrik fotoğraf 3,5x4,5

7)   Otel, uçak rezervasyonları

8) 30.000 Euro teminatlı seyahat sigortası (acentemizden temin edilir)

9) E- Posta  adresi olacak

10) Şahsi dilekçe

11)Pasaport (ESKİ VE YENİ PASAPORTLARIN FOTOKOPİLERİ )

12) Evlilik, boşanma   veya Ad ,Soyad değişiklikleri  GÜNCEL OLACAK.

Asılları ve fotokopileri gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOTLAR:

1-   Minimum 6 ay geçerli pasaport olması gerekmektedir. En az  iki  sayfa bulunmalıdır.

2-   SCHENGEN vizesiiçinyukarıdabelirtilenevraklarıntümünüasılarıvefotokopilerihazırolacaktır

3-   Turistik amaçlı vize başvurularında kalınacak gün kadar otel rezervasyonu( ÖDEMESİ YAPILMALIDIR) veuçak bileti MUTLAKA TEMİN EDİLMELİDİR.

İbraz edilen tüm evraklar yeni tarihli olmalıdır.

 Sıkça Sorulan Sorular

Almanya vizesinden muaf olanlar kimlerdir ve ne kadar sürelidir?

Yeşil Pasaport, Gri Pasaport Siyah ve Kırmızı Pasaport Hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için Almanya vizesi başvurusundan muaflardır.

Uzun süreli vize başvuruları nereden yapılır?

 Uzun süreli vize başvuruları direkt olarak Almanya Konsolosluğu ya da Almanya Büyükelçiliğine yapılmaktadır. Eğer başvuru süresi 90 güne kadar ise vize başvuruları Almanya Konsolosluğunun yetkilendirmiş olduğu kurumlar ve ya Turizm/Seyahat Acentelerine yapabilirler.

Almanya vizem var, başka ülkelere seyahat edebilir miyim?

Almanya Schengen Bölgesi’ne üye ülkeler arasında yer almaktadır. Dolayısıyla Almanya vizesi sahibi oldukları takdirde seyahatlerini Almanya'dan başlatmak şartıyla diğer Schengen ülkelerine de Almanya Schengen vizesi ile seyahat edebilmektedirler.