ÇEK CUMHURİYETİ VİZESİ | Aller Tour

ÇEK CUMHURİYETİ VİZESİ


ÇEK CUMHURİYETİ VİZESİ

Nüfusu 11 milyon civarında olan Çek Cumhuriyetinin yüz ölçümü 78.866 km2dir.Para birimi Çek Korunasıdır. Dili Çekçe’dir.İklimi ise sert soğukların hakim olduğu kara iklimidir. Ülke Avrupa’nın en büyük ateist  nüfusunu barındıran ikinci ülkesidir. Bundan dolayı kilise ve manastırlar konser salonu, müze ve benzeri alanlarda hizmet vermektedir. Ülkenin dünya çapında tanınan ürünler karistal, cam işlemeleri ve garnet  taşıdır.Ayrıca bira ülkenin önemli sembollerindendir.Sanat Çek Cumhuriyeti halkında önemli bir yere sahiptir. Özellikle Bohemya halkı müziğe olan düşkünlükleriyle bilinir.Ülkenin 14 ili vardır.Sizlere birazda bu ülkelerden birkaçı hakkında bilgi vermek istiyorum.Pragda’dan başlayacak olursa alışveriş severler için çok güzel bir kent.Sokak satıcılarında ilginç şeyler oluyor.Eski Prag fotoğrafları, tablo baskıları satanlar var.Prag ve Çek Cumhuriyeti ile alakası olmayan pahalı kürk, şapkalar ve matruşka bebekler almayın.İzmir’e gelıp ‘Turkısh apple tea’ alan turist gibi olursunuz.V daha bir çok keşfedilmeyi bekleyen yer.Çek Cumhuriyetine gitmeniz için vize almanız gerekmektedir. Vize için gereklei evraklar şunlardır;

 

ÇEK CUMHURİYETİ İÇİN GEREKLİ  EVRAK LİSTESi  (TURİSTİK)

 

ŞİRKET SAHİBİ VEYA ORTAK İSENİZ:

* Şirketten alınan seyahatını onaylayan yazı  (Islak imza kaşeli)

*Ticaret odası faaliyet belgesi YENİ TARİHLİ  ISLAK İMZALI MÜHÜRLÜ OLACAK.

*İmza sirküleri

*Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*Ticaret Sicil  Gazetesi fotokopisi

*Şirket hesap dökümü Son 3 aylık olmalı KAŞELİ İMZALI   OLACAK

*4BBağ-kur veya 4A SGK Hizmet dökümü(BARKODLU VE KAŞELİ İMZALI OLACAK

 ÖĞRENCİ İSENİZ

Okuldan yeni tarihli  öğrenci belgesi ASLI ISLAK İMZA VE  MÜHRÜ  (Barkodlu )

Velisinden muvafakatname  Öğrencinin kendine ait bir geliri yoksa geçimini sağlayan

Kişinin .MASRAFLARI KARŞILICAK KİŞİNİN   İMZALI DILEKÇESİ   VE  O KİŞİYE  AİT 3 AYLIK BANKA  HESAP DÖKÜMÜ

 ŞİRKET  VEYA BANKA ÇALIŞANI İSENİZ:

*Ticaret odası faaliyet belgesi YENİ TARİHLİ VE    ISLAK İMZALI VE MÜHÜRLÜ OLACAK

*İmza sirküleri

*Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi .

*Firma antetli kağıdına izin yazısı ve ISLAK İMZALI VE KAŞELİ

*Sigorta işe giriş bildirgesi ve E-Devlet Portalından alınmış barkodlu Sigorta hizmet dökümü.

*Son 3 aylık maaş bordosu  ISLAK İMZALI VE KAŞELİ

*4 A  SGK Hizmet dökümü .

KAMU PERSONELİ İSENİZ:

*Kamu kuruluşundan antetli kağıdına İZİN  ve GÖREV Y SABİT İŞ TELEFONU VE ADRESİ

İmzalayan kişinin İSMİ , POZİSYONU ve GÖREVE

BAŞLANGIÇ TARİHİ. SEYAHAT SÜRESİ, ÇALIŞANIN  POZİSYONU (Almanca yada İngilizce çevirisi olacak)

*Son3 Aylık Maaş Bordrosu KAŞE VE İMZALI

*4C  Hizmet Dökümü (BARKODLU VE KAŞELİ İMZALI OLACAK )

EMEKLİ  İSENİZ:

*SGK’dan emekli olduğuna dair belge  ISLAK İMZALI VE KAŞELİ

*SGK’dan3AylikMAAŞ ÖDEMELERİKAŞE VE İMZALI  veya

 SGK Hizmet Dökümü BARKODLU  E- DEVLETTEN

 Dört Aylık BANKA  DÖKÜMÜ  Yeni Tarihli olacak .

SERBEST MESLEK SAHİBİ İSENİZ:

*Bağlı bulunduğu odadan yazı ISLAK İMZALI VE KAŞELİ.

*İmza sirküleri

* Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*4B Bağ-kur veya 4A Hizmet Dökümü BARKODLU VE  KAŞELİ İMZALI OLACAK

LÜTFEN DİKKAT!  ÜSTTEKİ BELGELERE İLAVE OLARAK

1)   Araba ruhsatı – Tapu

2)   Banka hesap cüzdanları son 3 ay işlenmiş olmalı veya hesap ekstrası Aslı KAŞE İMZALI ve  Banka yetkilisinin imza sirküleri . KALINAN HER GÜN İÇİN 100 EURO OLACAK ŞEKİLDE TOPLAM TUTAR GÖSTERİLMELİDİR

3)  Tam tekmil vukuatlı nüfus belgesi yeni tarihli Yerleşim yeri (Anne, baba, eş ve çocuklar ) mutlaka yazılı olacak ISLAK İMZA VE MÜHÜR olacak

5)   Nüfus cüzdanı fotokopisi

6)   2 adet biyometrik fotoğraf 3,5x40

7)   uçak rezervasyonları

8) 30.000 Euro teminatlı seyahat sigortası (acentemizden temin edilir)

9) E- Posta  adresi olacak   (2 ADET FOTOĞRAF ) (2 ADET CEP TELEFONU)

10) Şahsi dilekçe.

11) (POZVANİ) DAVETİYE  Polis departmanından  alınacak  aslı ve fotokopisi sunulmalıdır . (pasaport no,ev adresi)

 ev adresi , vb) Asılları ve Fotokopileri gerekmektedir.

 ÖNEMLİ NOTLAR:

1-   Minimum 6 ay geçerli pasaport olması gerekmektedir. En az  iki  sayfa bulunmalıdır.

2-   SCHENGEN vizesiiçinyukarıdabelirtilenevraklarıntümününasıllarıvefotokopilerihazırolacaktır

Turistik amaçlı vize başvurularında kalınacak gün kadar otel rezervasyonu( ÖDEMESİ YAPILMALIDIR) ve uçak bileti MUTLAKA TEMİN EDİLMELİDİR

 

 

 

ÖNEMLİ NOTLAR;

  • Minimum 6 ay geçerli pasaport olması gerekmektedir.Boş sayfası olmayan pasaportlar red edilir.

  • SCHENGEN vizesi için yukarıda belirtilen evrakların tümünün asılları ve fotokopileri hazır olacaktır.

  • Turistik amaçlı vize başvurularında kalınacak gün kadar otel rezervasyonu yapılmalıdır.Ayrıca uçak rezervasyonu veya uçak biletide evraklarda olmalıdır.

  • İbraz edilen tüm evraklar yeni tarihli olmalıdır.