ÇİN VİZESİ | Aller Tour

ÇİN VİZESİ


ÇİN HALK CUMHURİYETİ VİZESİ;

GENEL GEREKLİ BELGELER ;

 

çin vizesi

 

- Ankara Büyükelçiliğine hitaben yazılan dilekçeler ve evraklar farklı İstanbul Başkonsolosluğu için farklı dilekçe ve evraklar sunulmaktadır.

- 3 aylık normal vize başvurusu 7 iş gününde sonuçlanmaktadır,

- 6 aylık ve 1 yıllık vizelerde 2 ayrı dilekçe yazılmalıdır.

- İlk kez Çin’e gidecek kişiler sadece tek girişli normal vize alabilmektedirler.

- Eski pasaport aslı da olması durumunda gönderilmesi zorunludur, şu anda mevcut olan pasaportunuzda Çin vizesi bulunuyorsa eski pasaportları göndermeye gerek yoktur bilginize

  1. Güncel Pasaport ve var ise Eski Pasaportlar: Başvuru tarihi itibari ile en az 1 yıl  süresi ve iki boş vize sayfası olan yeni tip çipli pasaportun aslı. Eski tip lacivert pasaportlara vize verilmemektedir.
  2. Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz, önden çekilmiş, fotoğraf  kağıda basılmış, beyaz kıyafetli olmayan ve gözlük kullanılmayan fotoğraf. Fotoğraf boyutları ve özellikleri ekte yer almaktadır.
  3. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Fotokopi renkli olmalıdır.
  4. Davet Mektubu: Çin’deki resmi makamlardan onaylı orijinal ve devlet mühürlü 
  5. Otel ve Uçak Rezervasyonu (Biz Temin ediyoruz)

 

Şirket Sahipleri & Çalışanlar :

  • Firmanın Antetli Kağıdına DİLEKÇE KAŞELİ+İMZALI
  • Faaliyet Belgesi Aslı: Firmanın son 6 aya ait faaliyet belgesinin ASLI
  • Sicil Gazetesi Fotokopisi: Son Güncel Kısım
  • Vergi Levhası Fotokopisi: O Döneme Ait Yılın işlenmiş olması gerekir

 

çin vizesi

 

Emekliler için :

  • Emekli cüzdanı
  • Emekli maaş aldıkları bankadan son 3 ay maaş dökümü orijinal kaşeli+imzalı

 

İşlem Süresi : 

Davetiye orijinali gelmesi ve akabinde konsolosluk işlem süresi toplam 15 veya 20 gündür.

 

 BİLGİ :

* Çin'deki resmi makamlarca yolcunun VİZE TÜRÜ ve GİRİŞ SAYISI yetkili birim tarafından verilmektedir. 

 çin vizesi

Sıkça Sorulan Sorular

Çin Vizesi için başvuru yapacağım ama hangi türde olmalı bilemiyorum. Ne yapmalıyım?

Çin vizesi kişilerin kimlikleri, seyahat amacı ve pasaport tipine göre değişiklik göstermektedir. Çin Konsolosluğu vize başvurusunda bulunan kişilerin pasaport türüne bağlı olarak Çin Diplomatik vizesi, Çin Hizmet vizesi ya da Normal Çin vizesi vermektedir.

Çin’e gitmek istiyorum, vize başvurusunu geziden kaç gün önce yapmalıyım?

Çin seyahatinde bulunacaksanız Çin vizesi için Çin’e gitmeden en az 15 gün önce başlamış olmaya özen göstermelidirler.

Arabistan’da yaşıyorum. Çin için Türkiye’den başvuru yapabilir miyim?

Çin vizesi için  Vatikan, Kosova, KKTC, İran, Suriye, Yemen, Suudi Arabistan, Bangladeş, Afganistan, Tacikistan, Kırgızistan, Mali, Cezayir, Lübnan, Mısır, Libya, Somali Türkiye’den başvuru yapamamaktadır.