DANİMARKA VİZESİ | Aller Tour

DANİMARKA VİZESİ


DANİMARKA VİZESİ

Eşsiz bir şehir olan Danimarka refah açısından dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyor.5.676 milyon nüfusa ve 42.931 km2 yüz ölçümüne sahip bir ülkedir. Ilıman bir iklime sahiptir. Para birimi ise Danimarka kronu’dur. Dili Danca dini ise genel zihniyeti istisnai derece Hristiyanlık ile şekillenmiştir. Zengin, iyi tasarımlı ve geniş bir mimari kültür mirası bulunan ülke geçmişini oldukça iyi korumuştur. Danimarka hakkında genel bilgiler konusunda şehirlere göz attığımızda ilk gözümüze çarpan rengarenk ve huzur veren yapısıyla Nyhavn(Kopenhang) olur.Ülkenin başkenti olan şehirde ülkenin en büyük adası olan Zealand yer alır.Kopenhang denilince akla ilk gelenler deniz kızı, bisiklet ve pahalılıktır.Bir diğer şehrimiz ise; Aarhus şehridir.Bu şehir 2010 yılında dünyanın ‘en mutlu kenti’ seçilmiş ve Danimarkanın 2.büyük kentidir.Ve daha birçok şehir.Danimarkaya gidecek olan umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımızın giriş vizesi alması gerekmektedir.Vize başvurularınızı en çok 3 ay öncesinden gerçekleştirme hakkına sahipsiniz.Bu sebeple konsolosluk resmi tatil günlerini ve olası yoğunluğu göz önünde bulundurarak vize başvurularınızı mümkün olan en erken sürede gerçekleştirmeye özen gösteriniz.Vize için gerekli evraklar şunlardır;

 

      DANİMARKA  İÇİN GEREKLİ  EVRAK LİSTESİ (TURİSTİK )

ŞİRKET SAHİBİ VEYA ORTAK İSENİZ:

*Ticaret odası faaliyet belgesi YENİ TARİHLİ   ISLAK İMZALI MÜHÜRLÜ OLACAK

*İmza sirküleri

*Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*Ticaret Sicil  Gazetesi fotokopisi

*Şirket hesap dökümü Son 3 aylık olmalı KAŞELİ İMZALI   OLACAK

*4BBağ-kur veya 4A SGK Hizmet dökümü (BARKODLU VE KAŞELİ İMZALI OLACAK )

  ÖĞRENCİ İSENİZ

Okuldan yeni tarihli  öğrenci belgesi ASLI ISLAK İMZA VE  MÜHRÜ  (Barkotlu)

Velisinden muvafakatname

*Velinin evrakları.

Öğrencinin kendine ait bir geliri yoksa geçimini sağlayan

Kişinin NOTER ONAYLI  TAAHHÜNAME MALİ EVRAK VE İŞ EVRAKLARI  (Almanca yada İngilizce çevirisi olacak)

ŞİRKET  VEYA BANKA ÇALIŞANI İSENİZ:

*Ticaret odası faaliyet belgesi YENİ TARİHLİ VE    ISLAK İMZALI VE MÜHÜRLÜ OLACAK .

*İmza sirküleri

*Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi .

*Firma antetli kağıdına izin yazısı ve KAŞE VE İMZALI)

*Sigorta işe giriş bildirgesi ve E-Devlet Portalından alınmış barkodlu Sigorta hizmet dökümü.

*Son 3 aylık maaş bordosu KAŞE VE İMZALI

*4 A  SGK Hizmet dökümü BARKODLU VE KAŞE İMZALI OLACAK )

KAMU PERSONELİ İSENİZ:

*Kamu kuruluşundan antetli kağıdına İZİN  veGÖREV. SABİT İŞ TELEFONU VE ADRESI

*İmzalayan kişinin İSMİ , POZİSYONU ve GÖREVE BAŞLANGIÇ TARİHİ. SEYAHAT SÜRESİ, ÇALIŞANIN  POZİSYONU *İmzalayan kişinin İSMİ , POZİSYONU ve GÖREVE BAŞLANGIÇ TARİHİ. SEYAHAT SÜRESİ, ÇALIŞANIN  POZİSYONU .Denmark / Schengen  ziyaretinden  sonra ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİ YAZISI.

*Son3 Aylık Maaş Bordrosu KAŞE VE İMZALI

*4C  Hizmet Dökümü(BARKODLU VE KAŞELİ İMZALI OLACAK )

EMEKLİ  İSENİZ:

*SGK’dan emekli olduğuna dair belge KAŞE VE İMZALI

*SGK’dan3AylikMAAŞ ÖDEMELERİKAŞE VE İMZALI  veya

 SGK Hizmet Dökümü BARKODLU  E- DEVLETTEN

 Dört Aylık BANKA  DÖKÜMÜ  Yeni Tarihli olacak

SERBEST MESLEK SAHİBİ İSENİZ:

*Bağlı bulunduğu odadan yazı KAŞE VE İMZALI

*İmza sirküleri

* Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*4B Bağ-kur veya 4A Hizmet Dökümü BARKODLU VE  KAŞELİ İMZALI OLACAK

LÜTFEN DİKKAT!  ÜSTTEKİ BELGELERE İLAVE OLARAK

1)   Araba ruhsatı – Tapu

2)   Banka hesap cüzdanları son 3 ay işlenmiş olmalı veya hesap ekstrası Aslı KAŞE İMZALI ve  Banka yetkilisinin imza sirküleri

3)  Tam tekmil vukuatlı nüfus belgesi yeni tarihli Yerleşim yeri (Anne, baba, eş ve çocuklar ) mutlaka yazılı olacak ISLAK İMZA VE MÜHÜR olacak

5)   Nüfus cüzdanı fotokopisi

6)   2 adet biyometrik fotoğraf 3,5x4,5

7)   Otel, uçak rezervasyonları

8) 30.000 Euro teminatlı seyahat sigortası (acentemizden temin edilir)

9) E- Posta  adresi olacak

10) Şahsi dilekçe

11)Pasaport RENKLİ FOTOKOPİ ÇEKİLİCEK.

Asılları ve fotokopileri gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOTLAR:

1-   Minimum 6 ay geçerli pasaport olması gerekmektedir. En az  iki  sayfa bulunmalıdır.

2-   SCHENGEN vizesiiçinyukarıdabelirtilenevraklarıntümününasıllarıvefotokopilerihazırolacaktır

3-   Turistik amaçlı vize başvurularında kalınacak gün kadar otelrezervasyonu( ÖDEMESİ YAPILMALIDIR) ve uçak bileti MUTLAKA TEMİN EDİLMELİDİR.

İbraz edilen tüm evraklar yeni tarihli olmalıdır.