ESTONYA VİZESİ | Aller Tour

ESTONYA VİZESİ


ESTONYA VİZESİ

Estonya  yüz ölçümü 45,339 km2 yaklaşık 1,5 milyon nüfuslu küçük bir ülke’dir.Yani Konya ilimizden biraz daha büyük’tür. Dili Estonca, dini inançları ise Hristiyanlıktır.Ülkenin hava durumu kışın soğuk, yazın ise gezmek için ideal.Para birimi Euro’dur.Ülkede fiyatlar pahalı değil ama pek ucuz bir ülkede sayılmaz.Sizlere birazda Estonya’nın eşsiz şehirlerinden bahsedeyim.Estonyada doğayı dolu dolu yaşamak isteyenler için Otepaa doğru adres.Bu küçük kent bir tepenin üzerinde bulunuyor. Estonyalılar burayı ormanları, tepeleri,gölleri ve sportif aktiviteleri ile çok seviyor.Burası bisiklete binmek ve kışın kayak yapmak için ideal bir yer. Gelelim Pornu’ya. Estonya’da yaz demek Pornu’da şortunuza dolan kumlar demek. Burası birçok otel ve popüler plajları ile popüler bir yaz tatil beldesidir. Ve birçok gezilecek yer.Peki vize almak için neleri dikkate almalıyız. Diplomatik Pasaport(Kırmızı), Hususi Pasaport(Yeşil) ve Hizmet(Gri) pasaportu sahipleri dışındaki tüm Türk vatandaşları Estonya’ya girmek için vize almaktadır. Vize almak için gerekli evraklar şunlardır;

      DANİMARKA  İÇİN GEREKLİ  EVRAK LİSTESİ (TURİSTİK )

ŞİRKET SAHİBİ VEYA ORTAK İSENİZ:

*Ticaret odası faaliyet belgesi YENİ TARİHLİ   ISLAK İMZALI MÜHÜRLÜ OLACAK

*İmza sirküleri

*Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*Ticaret Sicil  Gazetesi fotokopisi

*Şirket hesap dökümü Son 3 aylık olmalı KAŞELİ İMZALI   OLACAK

*4BBağ-kur veya 4A SGK Hizmet dökümü (BARKODLU VE KAŞELİ İMZALI OLACAK )

  ÖĞRENCİ İSENİZ

Okuldan yeni tarihli  öğrenci belgesi ASLI ISLAK İMZA VE  MÜHRÜ  (Barkotlu)

Velisinden muvafakatname

*Velinin evrakları.

Öğrencinin kendine ait bir geliri yoksa geçimini sağlayan

Kişinin NOTER ONAYLI  TAAHHÜNAME MALİ EVRAK VE İŞ EVRAKLARI  (Almanca yada İngilizce çevirisi olacak)

ŞİRKET  VEYA BANKA ÇALIŞANI İSENİZ:

*Ticaret odası faaliyet belgesi YENİ TARİHLİ VE    ISLAK İMZALI VE MÜHÜRLÜ OLACAK .

*İmza sirküleri

*Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi .

*Firma antetli kağıdına izin yazısı ve KAŞE VE İMZALI)

*Sigorta işe giriş bildirgesi ve E-Devlet Portalından alınmış barkodlu Sigorta hizmet dökümü.

*Son 3 aylık maaş bordosu KAŞE VE İMZALI

*4 A  SGK Hizmet dökümü BARKODLU VE KAŞE İMZALI OLACAK )

KAMU PERSONELİ İSENİZ:

*Kamu kuruluşundan antetli kağıdına İZİN  veGÖREV. SABİT İŞ TELEFONU VE ADRESI

*İmzalayan kişinin İSMİ , POZİSYONU ve GÖREVE BAŞLANGIÇ TARİHİ. SEYAHAT SÜRESİ, ÇALIŞANIN  POZİSYONU *İmzalayan kişinin İSMİ , POZİSYONU ve GÖREVE BAŞLANGIÇ TARİHİ. SEYAHAT SÜRESİ, ÇALIŞANIN  POZİSYONU .Denmark / Schengen  ziyaretinden  sonra ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİ YAZISI.

*Son3 Aylık Maaş Bordrosu KAŞE VE İMZALI

*4C  Hizmet Dökümü(BARKODLU VE KAŞELİ İMZALI OLACAK )

EMEKLİ  İSENİZ:

*SGK’dan emekli olduğuna dair belge KAŞE VE İMZALI

*SGK’dan3AylikMAAŞ ÖDEMELERİKAŞE VE İMZALI  veya

 SGK Hizmet Dökümü BARKODLU  E- DEVLETTEN

 Dört Aylık BANKA  DÖKÜMÜ  Yeni Tarihli olacak

SERBEST MESLEK SAHİBİ İSENİZ:

*Bağlı bulunduğu odadan yazı KAŞE VE İMZALI

*İmza sirküleri

* Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*4B Bağ-kur veya 4A Hizmet Dökümü BARKODLU VE  KAŞELİ İMZALI OLACAK

LÜTFEN DİKKAT!  ÜSTTEKİ BELGELERE İLAVE OLARAK

1)   Araba ruhsatı – Tapu

2)   Banka hesap cüzdanları son 3 ay işlenmiş olmalı veya hesap ekstrası Aslı KAŞE İMZALI ve  Banka yetkilisinin imza sirküleri

3)  Tam tekmil vukuatlı nüfus belgesi yeni tarihli Yerleşim yeri (Anne, baba, eş ve çocuklar ) mutlaka yazılı olacak ISLAK İMZA VE MÜHÜR olacak

5)   Nüfus cüzdanı fotokopisi

6)   2 adet biyometrik fotoğraf 3,5x4,5

7)   Otel, uçak rezervasyonları

8) 30.000 Euro teminatlı seyahat sigortası (acentemizden temin edilir)

9) E- Posta  adresi olacak

10) Şahsi dilekçe

11)Pasaport RENKLİ FOTOKOPİ ÇEKİLİCEK.

Asılları ve fotokopileri gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOTLAR:

1-   Minimum 6 ay geçerli pasaport olması gerekmektedir. En az  iki  sayfa bulunmalıdır.

2-   SCHENGEN vizesiiçinyukarıdabelirtilenevraklarıntümününasıllarıvefotokopilerihazırolacaktır

3-   Turistik amaçlı vize başvurularında kalınacak gün kadar otelrezervasyonu( ÖDEMESİ YAPILMALIDIR) ve uçak bileti MUTLAKA TEMİN EDİLMELİDİR.

İbraz edilen tüm evraklar yeni tarihli olmalıdır.