FRANSA VİZESİ | Aller Tour

FRANSA VİZESİ


FRANSA VİZESİ

Fransa 56,184.000 milyon nüfusa ve 544 km2 yüz ölçümüne sahip olan bir ülkedir. Dini Katolik dili ise Fransızcadır. Aşıkların şehri olan Paris dünyanın bir numaraları destinasyonu ve en önemli turistik adreslerinden biridir. Edebiyatın, sinemanın, resmin kısacası sanatın her alanında her dönem  söz sahibi olmuştur. Avrupanın 3.ülkesi olan Fransa Eyfel Kulesi, Versay Sarayı, Notre Dame, Katedrali , Bordeaux’taki şarap bağları, Napolyonu, Marie Antoinetiyle yılda 83 milyon turisti kendine çeken bir mıknatıs’tır.Dünyanın en çok turistini ağırlayan Fransa’da gezilecek çok sayıda güzel yer bulunuyor.Seyahat imkanlarıda oldukça rahattır.Yani seyahat özgürlüğü vardır.Bir yerden bir yere kolayca gidebilirsiniz.Aşıklar şehri Fransaya bir seyahat planlıyorsanız sayacağım birkaç yeri mutlaka inceleyiniz.Bordeaux; Fransa’nın sevimli liman kenti olarak bilinen şarap merkezi.Buraya gidince şarap içmeden dönmeyin derim. Gelelim Lyno’na; burası mutfak kültürü ve reaksiyon  alanları ile ülkenin vazgeçilmez şehirleri arasında yer alıyor.Nice ise plajları, berrak suları ve küçük semtleri sayesinde kusursuz yaz tatili yapmak isteyenlerin beklentilerini karşılıyor.Ve daha birçok yer.Sizlere birazda Fransa vizesi hakkında önemli bilgiler vermek istiyorum.Verilen randevu sayesinde şahsen gelinmesi gerekmektedir.Normal(Bordo) Pasaportlara vize istenmektedir.Hususi(Yeşil) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.Vize için gerekli evraklar şunlardır;

         İSPANYA İÇİN GEREKLİ  EVRAK LİSTESİ ( TURİSTİK )

 

ŞİRKET SAHİBİ VEYA ORTAK İSENİZ:

*Ticaret odası faaliyet belgesi YENİ TARİHLİ OLUCAK

*İmza sirküleri

*Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*Ticaret Sicil  Gazetesi fotokopisi

*Şirket hesap dökümü Son 3 aylık olmalı KAŞELİ İMZALI   OLACAK

*4BBağ-kur veya 4A SGK Hizmet dökümü (BARKODLU OLACAK

 ÖĞRENCİ İSENİZ

*Okuldan yeni tarihli  öğrenci belgesi ORJİNAL OLUCAK

*Velisinden muvafakatname ANNE VE BABASINDAN

*Velinin evrakları .

*Masrafların başkası tarafından karşılanması durumunda, karşılayan kişinin dilekçesi, iş evrakları ve son 1 hafta içerisinde alınmış, orijinal, 3 aylık hareketleri gösteren banka hesabı.

ŞİRKET  VEYA BANKA ÇALIŞANI İSENİZ:

*Ticaret odası faaliyet belgesi YENİ TARİHLİ

*İmza sirküleri

*Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi .

*Firma antetli kağıdına izin yazısı ve KAŞE VE İMZALI

*Sigorta işe giriş bildirgesive E-Devlet Portalından alınmış barkodlu Sigorta hizmet dökümü.

*Son 3 aylık maaş bordosu KAŞE VE İMZALI

*4 A  SGK Hizmet dökümü BARKODLU OLACAK

KAMU PERSONELİ İSENİZ:

*Kamu kuruluşundan antetli kağıdına İZİN  ve GÖREV  YAZISI SABİT İŞ TELEFONU VE ADRESİ

*İmzalayan kişinin İSMİ , POZİSYONU ve GÖREVE BAŞLANGIÇ TARİHİ. SEYAHAT SÜRESİ, ÇALIŞANIN  POZİSYONU

*4C  Hizmet Dökümü(BARKODLU VE KAŞELİ İMZALI OLACAK )

EMEKLİ  İSENİZ:

 

*SGK’dan emekli olduğuna dair belge KAŞE VE İMZALI

*SGK’dan 3 Aylik MAAŞ ÖDEMELERİ KAŞE VE İMZALI  veya

 SGK Hizmet Dökümü BARKODLU  E- DEVLETTEN

 Dört Aylık BANKA  DÖKÜMÜ  Yeni Tarihli olacak .

*EMEKLİ CÜZDANI. - Varsa emekli kartı .

*İstenen tüm evraklar (son 1 hafta içerisinde alınmış olmalı)

SERBEST MESLEK SAHİBİ İSENİZ:

*Bağlı bulunduğu odadan yazı KAŞE VE İMZALI

*İmza sirküleri

* Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*4B Bağ-kur veya 4A Hizmet Dökümü BARKODLU OLACAK

                      LÜTFEN DİKKAT!  ÜSTTEKİ BELGELERE İLAVE OLARAK

1)   Araba ruhsatı – Tapu

2)   Banka hesap cüzdanları son 3 ay işlenmiş olmalı veya hesap ekstrası Aslı KAŞE İMZALI ve  Banka yetkilisinin imza sirküleri

3)  Tam tekmil vukuatlı nüfus belgesi yeni tarihli Yerleşim yeri (Anne, baba, eş ve çocuklar ) mutlaka yazılı olacak ISLAK İMZA VE MÜHÜR olacak

5)   Nüfus cüzdanı fotokopisi

6)   2 adet biyometrik fotoğraf 3,5x4,5

7)   Otel, uçak rezervasyonları

8) 30.000 Euro teminatlı seyahat sigortası (acentemizden temin edilir)

9) E- Posta  adresi olacak ( RENKLİ  FOTOKOPİ )

10) Şahsi dilekçe İspanya Büyükelçiliğine hitaben İngilizce ya da İspanyolca yazılmış, gidiş sebebini belirten imzalı dilekçe.

11) PASAPORT  (ESKİ  ve YENİ )Asılları ve fotokopileri gerekmektedir.

12)Davet eden kişiin gönderdiği İspanya Polisinden alınmış davet mektubu, orjinali ve fotokopisi. Varsa oturum kartının fotokopisi.

ÖNEMLİ NOTLAR:

1-   Minimum 6 ay geçerli pasaport olması gerekmektedir. En az  iki  sayfa bulunmalıdır. VARSA ESKİ PASAPORTU

2-   SCHENGEN vizesi için yukarıda belirtilen evrakların tümünün asılları ve fotokopileri hazır olacaktır

3-   Turistik amaçlı vize başvurularında kalınacak gün kadar otel rezervasyonu( ÖDEMESİ YAPILMALIDIR) ve uçak bileti MUTLAKA TEMİN EDİLMELİDİR.

4-İbraz edilen tüm evraklar yeni tarihli olmalıdır