İSPANYA VİZESİ | Aller Tour

İSPANYA VİZESİ


İSPANYA VİZESi

İspanya Avrupa’da yer alan muhteşem bir Akdeniz ülkesidir.505,990 km2 yüz ölçümüne ve 46,56 milyon nüfusa sahip olan bir ülkedir. Ülkede konuşulan dil İspanyolca’dır. Nüfusun büyük çoğunluğu Katolik’tir. Ülkenin para birimi Euro’dur. Bu ülke aslında bize oldukça benzer. Ülkede yer alan halkın bize benzerliği sizi adeta ülkenizde hissettirecek. Yemeklerinden tutun da birçok özelliği bize son derece yakın. Güzel ve eğlenceli bir ülkedir İspanya. İspanyada gezmek isteyenler için özelliklede bolca sanata hem de sıcacık ılıman bir iklime sahip bir şehirde gezmek istiyorsanız Barselona ve Madrid tam size göre derim. Dünyanın en güzel şehirlerinden olan Barselona gezi amacıyla gezi amacıyla gelen milyonlarca turist ve gezgini kendine çekiyor.Metro sistemiyle seyahat etmek için cazip bir  turistik şehir.Şehirde alışveriş yapmak isteyenler için hediyelik eşya satan dükkanlar oldukça yaygın. Madrid, Barselonadan sonra benim için nerede yaşamak isterdin sorusunun düşünmeden verilecek ilk cevabı. Madrid bir keyif şehridir. Belki biraz iddaalı bir tanım olsa da Madrid’i gördükten sonra rahatlık, şıklık, neşe, konfor, iklim ve her şeyiyle tam bir şehir olduğunu göreceksiniz.Ve daha birçok şehir.Tabi ki bu güzellikleri görmeniz için vize almanız gerekmetedir.Vize işlemleri için gerekli evraklar şunlardır;

         İSPANYA İÇİN GEREKLİ  EVRAK LİSTESİ ( TURİSTİK )

 

ŞİRKET SAHİBİ VEYA ORTAK İSENİZ:

*Ticaret odası faaliyet belgesi YENİ TARİHLİ OLUCAK

*İmza sirküleri

*Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*Ticaret Sicil  Gazetesi fotokopisi

*Şirket hesap dökümü Son 3 aylık olmalı KAŞELİ İMZALI   OLACAK

*4BBağ-kur veya 4A SGK Hizmet dökümü (BARKODLU OLACAK

 ÖĞRENCİ İSENİZ

*Okuldan yeni tarihli  öğrenci belgesi ORJİNAL OLUCAK

*Velisinden muvafakatname ANNE VE BABASINDAN

*Velinin evrakları .

*Masrafların başkası tarafından karşılanması durumunda, karşılayan kişinin dilekçesi, iş evrakları ve son 1 hafta içerisinde alınmış, orijinal, 3 aylık hareketleri gösteren banka hesabı.

ŞİRKET  VEYA BANKA ÇALIŞANI İSENİZ:

*Ticaret odası faaliyet belgesi YENİ TARİHLİ

*İmza sirküleri

*Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi .

*Firma antetli kağıdına izin yazısı ve KAŞE VE İMZALI

*Sigorta işe giriş bildirgesive E-Devlet Portalından alınmış barkodlu Sigorta hizmet dökümü.

*Son 3 aylık maaş bordosu KAŞE VE İMZALI

*4 A  SGK Hizmet dökümü BARKODLU OLACAK

KAMU PERSONELİ İSENİZ:

*Kamu kuruluşundan antetli kağıdına İZİN  ve GÖREV  YAZISI SABİT İŞ TELEFONU VE ADRESİ

*İmzalayan kişinin İSMİ , POZİSYONU ve GÖREVE BAŞLANGIÇ TARİHİ. SEYAHAT SÜRESİ, ÇALIŞANIN  POZİSYONU

*4C  Hizmet Dökümü(BARKODLU VE KAŞELİ İMZALI OLACAK )

EMEKLİ  İSENİZ:

 

*SGK’dan emekli olduğuna dair belge KAŞE VE İMZALI

*SGK’dan 3 Aylik MAAŞ ÖDEMELERİ KAŞE VE İMZALI  veya

 SGK Hizmet Dökümü BARKODLU  E- DEVLETTEN

 Dört Aylık BANKA  DÖKÜMÜ  Yeni Tarihli olacak .

*EMEKLİ CÜZDANI. - Varsa emekli kartı .

*İstenen tüm evraklar (son 1 hafta içerisinde alınmış olmalı)

SERBEST MESLEK SAHİBİ İSENİZ:

*Bağlı bulunduğu odadan yazı KAŞE VE İMZALI

*İmza sirküleri

* Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*4B Bağ-kur veya 4A Hizmet Dökümü BARKODLU OLACAK

                      LÜTFEN DİKKAT!  ÜSTTEKİ BELGELERE İLAVE OLARAK

1)   Araba ruhsatı – Tapu

2)   Banka hesap cüzdanları son 3 ay işlenmiş olmalı veya hesap ekstrası Aslı KAŞE İMZALI ve  Banka yetkilisinin imza sirküleri

3)  Tam tekmil vukuatlı nüfus belgesi yeni tarihli Yerleşim yeri (Anne, baba, eş ve çocuklar ) mutlaka yazılı olacak ISLAK İMZA VE MÜHÜR olacak

5)   Nüfus cüzdanı fotokopisi

6)   2 adet biyometrik fotoğraf 3,5x4,5

7)   Otel, uçak rezervasyonları

8) 30.000 Euro teminatlı seyahat sigortası (acentemizden temin edilir)

9) E- Posta  adresi olacak ( RENKLİ  FOTOKOPİ )

10) Şahsi dilekçe İspanya Büyükelçiliğine hitaben İngilizce ya da İspanyolca yazılmış, gidiş sebebini belirten imzalı dilekçe.

11) PASAPORT  (ESKİ  ve YENİ )Asılları ve fotokopileri gerekmektedir.

12)Davet eden kişiin gönderdiği İspanya Polisinden alınmış davet mektubu, orjinali ve fotokopisi. Varsa oturum kartının fotokopisi.

ÖNEMLİ NOTLAR:

1-   Minimum 6 ay geçerli pasaport olması gerekmektedir. En az  iki  sayfa bulunmalıdır. VARSA ESKİ PASAPORTU

2-   SCHENGEN vizesiiçinyukarıdabelirtilenevraklarıntümününasıllarıvefotokopilerihazırolacaktır

3-   Turistik amaçlı vize başvurularında kalınacak gün kadar otel rezervasyonu( ÖDEMESİ YAPILMALIDIR) ve uçak bileti MUTLAKA TEMİN EDİLMELİDİR.

4-İbraz edilen tüm evraklar yeni tarihli olmalıdır