İSVEÇ VİZESİ | Aller Tour

İSVEÇ VİZESİ


İSVEÇ VİZESİ

İsveç 447.35 km2 yüz ölçümüne ve 9.799 milyon nüfusa sahip olan bir ülkedir. Ülkede İsveççe konuşulur.Sibirya ile aynı enlemde olmasına rağmen yıl boyunca 4 mevsimin yaşanabildiği 3 farklı iklim kuşağına sahip bir coğrafyadır.Burası bir spor cenneti, ülkenin  %80i herhangi bir sportif faaliyet yapıyor.Ve ortalama yaşam süresinin en uzun olduğu ülke’dir İsveç.Gezi programı yapmak için harika bir ülke olan İsveç’te gezilecek 2 yeri sizler için derledim, keyifli okumalar. Stockholm, adalardan oluşmuş çok güzel bir şehir. Belediye Binası, Gamla Stan (Eski şehir) ve kiliseleri gören güzel bir manzarası vardır. Güzel fotoğraflar yakalayabilirsiniz. Gün batımında görülmesi güzeldir tavsiye ederim. Güzel bir yürüyüş mesafesinde Mälaren gölü üzerinde şehir, eski şehir ve şehir salonu mükemmel bir görünüm sağlar. Fotoğraf makinenizi almayı unutmayın. Malmö; Geçmişte sanayi patlaması yaşayan şehir artık üniversitesi ve yeşil renkli binalarıyla ünlüdür. Büyük ve gösterişli meydanları, eski şehir bölgesi, tarihi yapıları ile İsveç’in liman kenti Malmö , gezip görülecek pek çok noktaya ev sahipliği yapar.Son olarak İsveçten Viking şapkası ve Semla yemeden dönmeyin… Sizlere birazda İsveç vizesi hakkında bilgi vereyim. Verilen randevu tarihinde şahsen gelinmesi gerekmektedir.Normal(Bordo) pasaportlara vize istenmektedir.Hususi(Yeşil) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.Hizmet(Gri) pasaportlara vize uygulanmamaktadır. Diplomatik(Kırmızı) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.Vize için gerekli evraklar şunlardır;

 

İSVEÇ İÇİN GEREKLİ  EVRAK LİSTESİ ( TURİSTİK ) 

ŞİRKET SAHİBİ VEYA ORTAK İSENİZ:

*Ticaret odası faaliyet belgesi YENİ TARİHLİ OLACAK

*İmza sirküleri

*Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*Ticaret Sicil  Gazetesi fotokopisi

*Şirket hesap dökümü Son 3 aylık olmalı KAŞELİ İMZALI  OLACAK

*4/B Bağ-kur veya 4/A SGK Hizmet dökümü(BARKODLU VE  KAŞELİ İMZALI OLACAK)

*Firmanıza gönderilmiş yazışma veya davetiye (imzalı)(Baskonsolosluga veya isveç Vize Basvuru Merkezine degil)

 

 

ÖĞRENCİ İSENİZ

*Okuldan yeni tarihli  öğrenci belgesi ORJİNAL OLACAK

*Velisinden muvafakatname ANNE VE BABASINDAN

*Velinin evrakları .

 

Öğrencinin kendine ait bir geliri yoksa geçimini sağlayan

kişinin NOTER ONAYLI  TAAHHÜTNAME,  MALİ EVRAK VE İŞ

ŞİRKET  VEYA BANKA ÇALIŞANI İSENİZ:

*Ticaret odası faaliyet belgesi (son 6 ay içinde alınmış  olmalı)

*İmza sirküleri

*Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi .

*Firma antetli kağıdına  İşveren mektubu ve/veya izin onayı (ingilizce)

*Sigorta işe giriş bildirgesive E-Devlet Portalından alınmış

barkodlu Sigorta hizmet dökümü.

* Son 3 ayın maaş bordrosu İMZALI KAŞELİ

*4/A  SGK Hizmet dökümü (BARKODLU VE KAŞE İMZALI OLACAK )

 

 

KAMU PERSONELİ İSENİZ:

*Kamu kuruluşundan antetli kağıdına İZİN  ve GÖREV  SABİT İŞ TELEFONU VE ADRESİ

*İmzalayan kişinin İSMİ , POZİSYONU ve GÖREVE BAŞLANGIÇ TARİHİ. SEYAHAT SÜRESİ, ÇALIŞANIN  POZİSYONU

*4/C  HizmetDökümü(BARKODLU, KAŞELİ VE İMZALI OLACAK )

EMEKLİ  İSENİZ:

*SGK’dan emekli olduğuna dair belge KAŞE VE İMZALI

*SGK’dan3AylikMAAŞ ÖDEMELERİKAŞE VE İMZALI 

VEYA 

* SGK Hizmet Dökümü BARKODLU  E- DEVLETTEN

* Dört Aylık BANKA  DÖKÜMÜ  Yeni Tarihli olacak .

* EMEKLİ CÜZDANI. (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur)

*Varsa emekli kartı . (orjinal belgenin gösterilmesi zorunludur)

*İstenen tüm evraklar (son 1 hafta içerisinde alınmış olmalı)

 

SERBEST MESLEK SAHİBİ İSENİZ:

*Bağlı bulunduğu odadan yazı KAŞE VE İMZALI

*İmza sirküleri

* Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*4B Bağ-kur veya 4A Hizmet Dökümü BARKODLU, KAŞELİ İMZALI OLACAK

*Basvuru sahibi çiftçi ise: (Orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur)

               LÜTFEN DİKKAT!  ÜSTTEKİ BELGELERE İLAVE OLARAK

1)   Araba ruhsatı – Tapu

2)   Banka hesap cüzdanları son 3 ay işlenmiş olmalı veya hesap ekstrası Aslı KAŞE İMZALI ve  Banka yetkilisinin imza sirküleri

3)  Tam tekmil vukuatlı nüfus belgesi yeni tarihli Yerleşim yeri (Anne, baba, eş ve çocuklar ) mutlaka yazılı olacak ISLAK İMZA VE MÜHÜR olacak

5)   Nüfus cüzdanı fotokopisi

6)   2 adet biyometrik fotoğraf 3,5x4,5

7)   Otel, uçak rezervasyonları

8) 30.000 Euro teminatlı seyahat sigortası (acentemizden temin edilir)

9) E- Posta  adresi olacak

10) Şahsi dilekçe

11) PASAPORT  (ESKİ  ve YENİ )Asılları ve fotokopileri gerekmektedir (RENKLİ FOTOKOPİ)

ÖNEMLİ NOTLAR:

1-   Minimum 6 ay geçerli pasaport olması gerekmektedir. En az  iki  sayfa bulunmalıdır. VARSA ESKİ PASAPORTU

2-   SCHENGEN vizesi için yukarıda belirtilen evrakların tümünün asılları ve fotokopileri hazır olacaktır

3-   Turistik amaçlı vize başvurularında kalınacak gün kadar otel rezervasyonu( ÖDEMESİ YAPILMALIDIR) ve uçak bileti MUTLAKA TEMİN EDİLMELİDİR.

İbraz edilen tüm evraklar yeni tarihli olmalıdır