İTALYA VİZESİ | Aller Tour

İTALYA VİZESİ


İTALYA VİZESİ

Yüz ölçümü 30,338 km2 olan İtalya 60.80 milyon nüfusa sahiptir. Ülkede Akdeniz iklimi hüküm sürer. Para birimi Euro’dur. İtalya’da atılan her adım, geçmişin yaşanmışlıkları ve sanatın elinin değdiği mekanlarla karşılaştırır sizi. Sanat tarihi meraklılarını kendine aşık eden Floransa, romantik bir tatilin doğru adresi Venedik veya yedi tepe üzerine kurulu Roma’da bitmek tükenmek bilmeyen keşiflere hazır olun! Kimi zaman İspanyol Merdivenleri’nde etrafı seyre dalarken kimi zaman da Pisa Kulesi’nin önünde fotoğraf kadrajına girmeye çalışırken bulabilirsiniz kendinizi. Gondol sefaları, karnaval eğlenceleri, pizza tadımları İtalya denilince ilk akla gelenler. Sıcakkanlı insanlarını ve modaya ev sahipliği yapan merkezlerini de unutmamak lazım. Her dakikasının dolu dolu geçeceği tatiliniz boyunca Akdeniz İklimi'nin ılık rüzgarları size eşlik edecek. Sizlere birazsa İtalya’da gezebileceğiniz yerler hakkında bilgi vermek istiyorum. Cenova; Roma ve Venedik’in gölgesinde kalsa da aslında sahip olduğu sanat, müzik, gastronomi, mimari ve kültürel özelliklerinden dolayı İtalya gezilecek yerler listesinde mutlaka yer alması gereken yerlerden. Kristof Kolomb’un doğum yeri olan Cenova’da gezilecek önemli yerler arasında. Avrupa’nın en büyük akvaryumu olan Acquario di Genova yer alıyor. Cinque Terre;  Sahip olduğu muhteşem doğal güzellikleri ile ünlü olan Cinque Terre,  Masmavi denizi, kayalıklardaki evleri, lezzetli deniz mahsulleri ve en önemlisi muhteşem doğal yapısı ile ünlü olan bölge UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alıyor. Floransa; Leonardo da Vinci ve Michelangelo gibi ünlü sanatçıların yetiştiği şehirde gezerken adeta bir açık hava müzesi geziyor hissine kapılırsınız. İtalyan Rönesansı’nın doğum yeri olan Floransa’da gezilmesi gereken en önemli yerler arasında Duomo MeydanıFloransa KatedraliGiotto’nun Çan KulesiAziz Giovanni VaftizhanesiPonte VecchioSanta Croce BazilikasıSanta Maria Novella Bazilikası ve Uffizi Galerisi yer alıyor. Lucca, Milano, Napoli, Pompei, Perugia, Pisa, Pompei, Positano, Roma, San Gimignano, Siena, Torino, Venedik Ve Verona İtalyada’da gezilebilecek yerler arasında önemli noktalar arasındadır.İtalya vizesi almak için gerekli evraklar şunlardır;

          İTALYA İÇİN GEREKLİ  EVRAK LİSTESİ (TURİSTİK) 

 

ŞİRKET SAHİBİ VEYA ORTAK İSENİZ:

*Ticaret odası faaliyet belgesi YENİ TARİHLİ  ISLAK İMZALI MÜHÜRLÜ OLACAK

*İmza sirküleri

*Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*Ticaret Sicil  Gazetesi fotokopisi  (6 ayı geçmemiş)Kurucu-ortak-hissedar olduğu görünmeli

*Şirket hesap dökümü ( Evrağın çıktığı son ayı baz almadan)

6 Aylik KAŞELİ İMZALI OLACAK

*4A-4B-4C Bağ-kur veya ,SGK Hizmet dökümü (BARKODLU OLACAK )

ÖĞRENCİ  İSENİZ:

*Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi( 6 AYI GEÇMEMİŞ) E- DEVLETTEN  temin edilmeli.

Velisinden muvafakatname

*18 yaşının altındaysa başvuru formuna her iki velinin (veya yasal velinin) imzası gerekmektedir.Çocuğa refakat edecek  veya  bakımını(tüm hukuki ve cezai sorumluluğu) üstlenecek kişi adına, anne ve baba tarafından imzalanmış ve refakatçi tarafından kabul etmek üzere imzalanmış izin belgesi

* Velinin evrakları

*Öğrencinin kendine ait bir geliri yoksa geçimini sağlayan Kişinin NOTER ONAYLI  TAAHHÜNAME MALİ EVRAKVE İŞ EVRAKLARI  veya sponsor tarafından Sponsora ait yeni kimlik veya pasaport veya ehliyet fotokopisi yok ise noterden imza beyannamesi talep edilmektedir Dilekçede kimle,nereye,hangi amaç ile,masraflar kim tarafından karşılanıyor özel durum istekleri içeren dilekçe.

ŞİRKET  VEYA BANKA ÇALIŞANI İSENİZ:

*Ticaret odası6 ayı aşmamış faaliyet belgesi YENİ TARİHLİ VE    ISLAK İMZALI VE MÜHÜRLÜ OLACAK

*İmza sirküleri

*Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

*Firma antetli kağıdına izin yazısı ve *Sigorta işe giriş bildirgesi KAŞE VE İMZALI

*Son 3 aylık maaş bordosu KAŞE VE İMZALI

*4A-4B-4C SGK Hizmet dökümü ( Evrağın çıktığı son ayı baz almadan) 6 Aylik (BARKODLU OLACAK )

*Eğer maaş elden alınıyor ise çalıştığı firma tarafından kaşeli imzalı olarak maaşını düzenli olarak elden aldığını belirten bir yazı alması gerekmektedir.

KAMU PERSONELİ İSENİZ:

*Kamu kuruluşundan antetli kağıdına İZİN  ve GÖREV YAZISI SABİT İŞ TELEFONU VE ADRESİ

İmzalayan kişinin İSMİ , POZİSYONU ve GÖREVE

BAŞLANGIÇ TARİHİ. SEYAHAT SÜRESİ, ÇALIŞANIN  POZİSYONU

*Son üç aylık maaş bordrosu KAŞE VE İMZALI

*4B-4C  SGK Hizmet dökümü ( Evragın çıktığı son ayı baz almadan) 6 Aylik (BARKODLU OLACAK

EMEKLİ  İSENİZ:

*SGK’dan emekli olduğuna dair belge KAŞE VE İMZALI

*SGK’dan( Evragın çıktığı son ayı baz almadan) 6 Aylik MAAŞ ÖDEMELERİ KAŞE VE İMZALI  veya

*4A-4B-4C detaylı SGK Hizmet Dökümü BARKODLU

 E- DEVLETTEN

 Dört Aylık BANKA  DÖKÜMÜ  Yeni Tarihli olacak .

SERBEST MESLEK SAHİBİ İSENİZ:

*Bağlı bulunduğu odadan yazı KAŞE VE İMZALI

*İmza sirküleri

* Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*4A-4B-4C Bağ-kur veya  Hizmet Dökümü BARKODLU OLACAK

LÜTFEN DİKKAT!  ÜSTTEKİ BELGELERE İLAVE OLARAK

1)   Araba ruhsatı  -   Tapu

2)   Banka hesap cüzdanları son 3 ay işlenmiş olmalı veya hesap ekstrası Aslı KAŞE İMZALI ve  Banka yetkilisinin imza sirküleri . Seyahat suresini kapsayan teminat limiti 30,000 EURO veya 50,000 USD OLACAK.

3 Tam tekmil vukuatlı nüfus belgesi yeni tarihli Yerleşim yeri mutlaka yazılı olacak ISLAK İMZA VE MÜHÜR olacak Nufüs kayıt örneği açıklamalı olması gerekmektedir (anne,baba,eş,cocuk,kardeş gibi kişilerin görüntülenmesi) GEREKMEKTEDİR.

4) Nüfus cüzdanı fotokopisi

5)   2 adet biometrik fotoğraf 3,5x4,5 (12 Yaş altı çocuklarda 3 ayı geçmemiş olmalı )

6)   Otel, uçak rezervasyonları veya yurtdışından  davetiye

7) 30.000 Euro teminatlı seyahat sigortası (acentemizden temin edilir)

 

8)Eğer tur satın alınmışsa: Detaylı bilgi içeren Tur Programı.(Ödeme belgesi talep edilmektedir.)

Eğer başvuru yapan kişiler balayı amacı ile gidiyorsa Belediyeden alınmış Nikah Akdini başvuru sırasında sunmak zorundadırlar.

Asılları ve fotokopileri gerekmektedir

ÖNEMLİ NOTLAR:

1-   Minimum 6 ay geçerli pasaport olması gerekmektedir. .(ESKİ VE YENİ ) Boş sayfası olmayan pasaportlar ret edilir.

2-   SCHENGENvizesiiçinyukarıdabelirtilenevraklarıntümününasıllarıvefotokopilerihazırolacaktır

3-Turistik amaçlı vize başvurularında kalınacak gün kadar otel rezervasyonu ( ÖDEMESİ YAPILMALIDIR) ve uçak bileti MUTLAKA TEMİN EDİLMELİDİR. Yolcuların isimleri muhakkak gözükmelidir.

4-İbraz edilen tüm evraklar yeni tarihli olmalıdır