KANADA VİZESİ | Aller Tour

KANADA VİZESİ


Kanada vizesi için şahsen başvuruya gerek yoktur. Kanada Büyükelçiliği ve Kanada Konsolosluğu tarafından atanmış resmi temsilcilikler üzerinden başvurular randevu alınarak yapılır. Gerekli evraklar kişinin çalışma durumuna göre değişirken, Kanada vizesinin işlem süresi 10 ile 15 gün arasında değişir. Bu sebeple randevu gününün belirlenmesi de baz alınarak seyahat tarihinden en az 1 ay önce Kanada vizesi için işlemler başlatılmalıdır. Online olarak Kanada vize başvuru dosyası hazırlanır, Kanada vizesi için en önemli detaylardan biri online formların doğru ve eksiksiz olarak doldurulmasıdır. Formdaki herhangi bir yanlış beyan başvuru sahibinin red almasına yol açabilir. 

 

kanada vizesi

 

Kanada Turistik Vizesi başvuruları sırasında hazırlanması gereken belgeler: 

  1. İngilizce Vize talep dilekçesi (kurumun antetli kağıdına Kanada Büyükelçiliğine hitaben yazılmış kişinin seyahat amacını ve tarihlerini belirten, ıslak imza ve mühürlü)

2 - Banka hesap özeti (son 3 aylık banka bilgilerini içeren, en az 3000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)

3 - Kira geliri, Tapu ve Araç ruhsatı fotokopileri (varsa)

4 - Evli olanlardan evlilik cüzdanı fotokopisi

5 - Davetiye ya da Etkinliğe katılım kabul belgesi

6 - Kimlik fotokopisi

7 - 2 adet Biometrik fotoğraf (güncel tarihli, arka fonu beyaz)

8 - Pasaport (son 10 yıl içerisinde alınmış Kanada seyahati sonrası en az 6 ay geçerli)

9 - Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgilerini içeren)

 

Kanada Turistik vize başvuru sahibinin bulunduğu duruma bağlı ek olarak hazırlaması gereken belgeler;

 

Kişi Devlet Dairesinde çalışıyor ise;

1- Görev/İzin yazısı (kişinin bağlı bulunduğu kurumdan alınmış mühür ve ıslak imzalı

2 -Görev kimlik kartı fotokopisi

3 -Maaş Bordrosu (son 3 aylık, imzalı ve mühürlü)

 

Kişi Doktor, Avukat, Tüccar ise;

1- Oda Sicil kaydı (Son 3 ay içerisinde alınmış)

2 - Güncel tarihli Şirket Evrakları (sicil gazete, imza sirküleri, vergi levhası fotokopileri)

3 - Meslek kimlik kartı fotokopisi

4- SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü

5- Maaş Bordrosu (son aylık kaşe ve ıslak imzalı)

 kanada vizesi

Kişi sözleşmeli personel ise;

1 - Güncel tarihli Şirket Evrakları (orijinal faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, sicil gazete fotokopileri)

2 - SGK İşe giriş bildirgesi ve Hizmet dökümü

3 - Banka hesap özeti (son 3 aylık banka hareketlerini gösteren, en az 3000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmış)

4- Maaş bordrosu (son 3 aylık, kaşe ve ıslak imzalı)

 

Kişi Emekli ise;

1 - Emeklilik kartı fotokopisi

2- Emekli olunan kurumdan alınmış ıslak imzalı yazı

3 - Emeklilik cüzdanı fotokopisi

 

Kişi Öğrenci ise;

1 - Öğrenci belgesi (güncel tarihli, orijinal)

2 - Muvafakatname (kişi 18 yaşından küçük ise anne ve baba tarafından imzalanmış noter onaylı orijinal belge)

 kanada vizesi

Sıkça Sorulan Sorular

  1. Kanada vizesi ne kadar sürede sonuçlanır?

Kanada vizesi işlemlerinin eksiksiz ve başarılı bir şekilde yürütülmesi halinde ortalama olarak 10-12 iş günü içinde vize başvurusu sonuçlanır. 

  1. Kanada Vizesi Başvurusunu Seyahat Amacına Göre Nasıl Yaparım?

    Kanada Turistik Ziyaret Vizesi, Kanada Akraba Ziyareti Vizesi, Kanada İş Ziyareti Vizesi, Kanada Dil Kursu Öğrenci Vizesi ve Kanada Transit Vize dahil tüm vize kategorilerinde 180 güne kadar kısa süreli seyahat için vize başvurusu gerçekleştirilir.