MALTA VİZESİ | Aller Tour

MALTA VİZESİ


MALTA VİZESİ

Malta 316 km2 yüz ölçümüne ve 431,333 nüfusa sahip olan bir ülke’dir.Akdeniz ülkesine sahiptir. Avrupanın en küçük ülkelerinden olan Malta, kendine özgü dil olan Maltaca dilini kullanıyor. Ayrıca İngilizcede Malta’nın diğer ana dilin olarak konuşulmaktadır. Ülke Akdeniz iklimine sahiptir. Akdeniz’in güneyinde Sicilya’nın hemen güneyinde yer alan Malta aslında üç büyük ve iki küçük adadan oluşuyor. Bu adaların en büyükleri Malta, Gozo ve Comino, oldukça uzun bir yaz dönemine sahip ada bu açıdan turistler için gerçek bir çekim merkezi.Güneşi yüzmeyi ve yeni insanlarla tanışmayı seviyorsanız , Akdeniz’in göbeğindeki Malta adası İngilizce öğrenmek ve tatil yapmak için ideal bir ülke.Sizleri biraz da Malta da görülmesi gereken noktalar hakkında bilgilendirmek istiyorum. Mdina(Sessiz şehir); Sarı tonlarında binaları, daracık sokakları ile Malta’da görülmesin gereken yerlerin başında geliyor.Valetta; birbirine benzeyen cumbalı evleri, daracık sokakları, tarih kokan köşeleri ile etkileyici bir şehir.Bu şehrin her köşesinde müzik var. St John Katedrali; çok güzel resimlerle bezenmiş tavanı ve altın işlemeli duvarları ile çok etkileyici bir tapınak. Bunların dışında Üç şehir (Birgu-Isla-Bormla), Marsaxlokk, Blue Grotto, Hypogeum ve Tarxien Tapınakları’da gezip görülecek yerler arasında geliyor. Malta vizesi için gerekli gerekli evraklar şunlardır;

MALTA İÇİN GEREKLİ  EVRAK LİSTESİ (TURİSTİK)

 

ŞİRKET SAHİBİ VEYA ORTAK İSENİZ:

*Ticaret odası faaliyet belgesi YENİ TARİHLİ  ISLAK İMZALI MÜHÜRLÜ OLACAK

*İmza sirküleri

*Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*Ticaret Sicil  Gazetesi fotokopisi

*Şirket hesap dökümü Son 6 aylık olmalı KAŞELİ İMZALI

*4BBağ-kur veya 4A SGK Hizmet dökümü(BARKODLU OLACAK )

ÖĞRENCİ  İSENİZ:

*Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi Barkodlu öğrenci belgesi e-devlet üzerinden olacak

*Velisinden muvafakatname ANNE VE BABANIN

* Velinin evrakları ANNE VE BABADAN

* Öğrencinin kendine ait bir geliri yoksa geçimini sağlayanın evrakları Kişinin NOTER ONAYLI  TAAHHÜTNAME MALİ EVRAK VE İŞ evrakları

*Davetiyenin orijinali (Belediyeden).Davet eden Üç aylık maaş bordrosu, Banka cüzdanı AKRABALIĞINI GÖSTEREN  BELGE

*Gidiş -dönüş tarihleri ve günlük 48 Euro olacak şekilde taahhüt edilen toplam tutar belirtilmeli

ŞİRKET  VEYA BANKA ÇALIŞANI İSENİZ:

*Ticaret odası faaliyet belgesi YENİ TARİHLİ VE    ISLAK İMZALI VE MÜHÜRLÜ OLACAK

*İmza sirküleri

*Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

*Firma antetli kağıdına izin yazısı ve YURTDIŞINA ÇIKMASINA SAKINCA YOKTUR YAZISI

*Sigorta işe giriş bildirgesi KAŞE VE İMZALI

*Son 3 aylık maaş bordosu KAŞE VE İMZALI

*4 A  SGK Hizmet dökümü (BARKODLU VE KAŞE İMZALI

*Şirket kağıdına yazılmış İşveren mektubu (izin onayı) (sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin ismi ve pozisyonu, göreve başlangıç tarihi, seyahat süresi, çalışanın pozisyonu )

 

KAMU PERSONELİ İSENİZ:

 

*Kamu kuruluşundan antetli kağıdına İZİN ve GÖREV YAZISI  ISLAK İMZALI

*Dilekçeyi imzalayan kişinin imza sirküleri

*Son üç aylık maaş bordrosu KAŞE VE İMZALI

*4C  Hizmet Dökümü(BARKODLU OLACAK )

EMEKLİ  İSENİZ:        

*SGK’dan emekli olduğuna dair belge KAŞE VE İMZALI

*SGK’dan 4 Aylik MAAŞ ÖDEMELERİ KAŞE VE İMZALI

*SGK Hizmet Dökümü BARKODLU  E- DEVLETTEN

*Dört Aylık BANKA  DÖKÜMÜ  Yeni Tarihli olacak

SERBEST MESLEK SAHİBİ İSENİZ:

*Bağlı bulunduğu odadan yazı KAŞE VE İMZALI

*İmza sirküleri

* Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*4B Bağ-kur veya 4A Hizmet Dökümü BARKODLU OLACAK

LÜTFEN DİKKAT!  ÜSTTEKİ BELGELERE İLAVE OLARAK

1)   Araba ruhsatı- Tapu

2)   Banka hesap cüzdanları son 3 ay işlenmiş olmalı veya hesap ekstrası Aslı KAŞE İMZALI ve  Banka yetkilisinin imza sirküleri

3)   Tam tekmil vukuatlı nüfus belgesi yeni tarihli Yerleşim yeri mutlaka yazılı olacak ISLAK İMZA VE MÜHÜR

4)   Nüfus cüzdanı fotokopisi

5)   2 adet biyometrik fotoğraf 3,5x4,5

6)   Otel, uçak rezervasyonları veyayurtdışından  davetiye

7) 30.000 Euro teminatlı seyahat sigortası (acentemizden temin edilir)

Asılları ve fotokopileri gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOTLAR:

  • Minimum 6 ay geçerli pasaport olması gerekmektedir. Boş sayfası olmayan pasaportlar ret edilir. VARSA ESKİ PASAPORTU

  • SCHENGEN vizesi için yukarıda belirtilen evrakların tümünün asılları vef otokopileri hazır olacaktır

  • Turistikamaçlıvizebaşvurularındakalınacakgünkadarotelrezervasyonu( ÖDEMESİ YAPILMALIDIR) ve uçak bileti MUTLAKA TEMİN EDİLMELİDİR.