YENİ ZELANDA VİZESİ | Aller Tour

YENİ ZELANDA VİZESİ


yeni zelanda vizesi

Yeni Zelanda vize başvurusu için gerekli olan tüm evraklar hazırlandıktan sonra Ankara Yeni Zelanda Büyükelçiliği inden yapılmaktadır. Yeni Zelanda Vize Başvurusunda tüm evraklarınız çevirisini de dosyanıza eklemelisiniz. Yeni Zelanda vize başvurusuna şahsen gelmenize gerek olmamak ile beraber Yeni Zelanda Ankara Büyükelçiliği başvuruları biz acentalar aracılığı ile kabul etmektedir. İşlem süresi 10 ile 20 gün arasında değişmektedir. Yeni Zelanda Büyükelçiliği başvuruları hafta içi saat 12:00 a kadar kabul etmektedir. Vize işlemi sonuçlanan pasaportunuz dilediğiniz kargo adresine gönderilmektedir. 

 yeni zelanda vizesi

Vize Bölümüne sunulan belgelerin orijinalleri veya noter tasdikli kopyalar ibraz edilmelidir. 


          Başvuru yapan tüm şahıslar aşağıdakileri temin etmek durumundadır:
1. Yeni Zelanda'yı ziyaret tarihinin bitişinden itibaren en az 3 ay geçerli pasaport.
2. 1 adet vesikalık resim (son 3 ay içinde çekilmiş olmalıdır.)
3. Yeni Zelanda'da kalınacak her ay için en az 1,000 Yeni Zelanda Doları tutarında 
para. Son 6 aylık işlemlerinizi gösteren banka hesap cüzdanlarınız, kredi kartları (kredi limitinizi ve mevcut birikiminizi gösteren bir banka mektubu ile birlikte veya hesap dökümleriniz ile birlikte ibraz edilebilir).
4. Halen Yeni Zelanda'da bulunan bir Yeni Zelanda vatandaşı veya oturma izni bulunan yakınınız tarafından sponsor edilecekseniz, bu formun doldurulması gerekmektedir
Sponsorship Form NZIS1025 
(İlgili tüm dokümanları ile birlikte Yeni Zelanda'da bulunan yakınınız tarafından eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir.)
5. Yeni Zelanda'ya Gidiş-Dönüş Uçak Bileti Rezervasyonunuz. (Vize Bölümü vize alacağınızı taahhüt ettikten 
sonra biletin aslını görmek isteyebilir ancak önceden biletinizi almanızı tavsiye etmemekteyiz.)
6. Otel rezarvasyonu (kalınacak yer bilgileri, firmamız sizin için bunu ayarlayacaktır.)
7. Türkiye'deki durumunuzu gösteren diğer belgeler. (Sahip olduğunuz 
mülklerin tapusu, üniversite diploması, emeklilik cüzdanı, v.s.)
8. Erkekler için askerlik durumunuzu gösteren belge.
Önemli Not: Sponsor ediliyor olsanız bile yine de kendi durumunuzu gösteren belgeleri sunmak durumundasınız. Bunlar Banka hesap cüzdanlarınız, kredi kartları vb. belgelerdir.

İlave istenebilecek vize başvuru belgeleri:

A. Maaşlı çalışanlar için:
1. Maaş bordronuz.
2. İşveren tarafından şirketin antetli kağıdına bu şirketteki göreviniz, ne kadar süredir burada çaliştığınız, kullanacağınız onaylanmış izin günü ve seyahat sonrası aynı işyerinde tekrar çalışacağınızı belirtilen resmi bir yazı. 
3. SSK işe giriş bildirgeniz.

B. Serbest çalışanlar için:
1. Şirketin Ticari ve Sanayi odasına kayıt belgesi
2. Şirketin vergi levhası
3. Şirketin resmi imza sirküleri
4. Şirketin Resmi Gazete duyurusu

C. İş amaçlı ziyaretler için:
1. Yeni Zelanda 'da toplantı yapacağınız firma veya firmalardan antetli kağıda, 
beklenen ziyaretçilerin detayları ve davet ediliş nedenlerini belirten resmi bir davet mektubu.
2. Kendi firmanızın veya çalıştığınız işyerinin antetli kağıdına; firmadan kimlerin 
gideceği, görevleri ve ne amaçla gidileceğini belirten resmi bir yazı. Bu yazı seyahat 
ve sağlık sigortası dahil seyahat edecek tüm şahısların masraflarının karşılanacağına 
dair garanti vermek durumundadır.
3. Yukarıda B. bölümünde bahsedilen tüm şirket evrakları.
4. Maaş bordrosu ile birlikte SSK işe giriş bildirgeniz.

D. Konferans veya fuar amaçlı gidişler için:
1. Konferans veya Fuarkayıt belgeleriniz. (Vize Bölümü vize verileceğini belirttikten sonra konferansın kayıt parasının yatırıldığına dair belge görmek isteyebilir)
2. Davet ediliyorsanız, resmi davet mektubu.
3. Konferans ve/veya fuar masrafları çalıştığınız işyeri veya başka bir kurum tarafından 
karşılanıyorsa bununla ilgili tüm resmi belgeler.

 yeni zelanda vizesi

 

Sıkça Sorulan Sorular

  1. Yeni Zelanda için vize çeşitleri var mıdır?

Yeni Zelanda Konsolosluğu, Yeni Zelanda’ya seyahat sebebi ister turistik, ister ticari ya da öğrenim amaçlı olsun; tüm başvurulara tek tip vize uygulaması bulunmaktadır: Yeni Zelanda’ya seyahat süresi 3 aydan kısa süreli (90 günden az) tüm seyahatler için başvuruları Ziyaretçi statüsünde vizeye tabi tutmaktadır.

  1. Başvurum ne zaman sonuçlanır?

Yeni Zelanda Konsolosluğu vize işlem başvurularını, sunulan dosyadaki evrakları yeterli görmesi halinde, 3-5 iş günü içinde sonuçlandırmaktadır.