YUNANİSTAN VİZESİ | Aller Tour

YUNANİSTAN VİZESİ


YUNANİSTAN VİZESİ

Yunanistan 131,957 km2 yüz ölçümüne ve 10.82 milyon nüfusa sahiptir. Ülkede yunanca konuşulur. Para birimi Euro’dur. İklim yazları oldukça sıcak kışları ılık ve yağışlı geçen Akdeniz iklimi etkisindedir. Yunanistan’ın manzarasını görmelisiniz, kalbinizi yerinde oynatacaktır. Birbirinden güzel ada ve sahilleri ile hem deniz hem de kültürel tatilin vazgeçilmez noktalarından biri. Burası turizm acısından gelişmiş bir ülkedir. Bu yüzden kalacak yer bulmak oldukça kolay ve uygun fiyatlı. Yunanistan da ulaşım gelişmiş kara, deniz ve havayolu ile sağlanmaktadır. Dünya kültürel mirasının önemli eserlerini barındırması ve uzun sahilleri, denizleri ile gezip görülebilecek yerler acısından gezginlere oldukça fazla seçenek sunuyor. Sizlere bir de Yunanistan’ın görülmeye değer adalarından bahsetmek istiyorum. Midilli Adası; bir adadasınız ve dört tarafınız deniz. Ne zaman başınızı çevirseniz deniz görecek gibi hissediyorsunuz.Sakız Adası; Türklerin her fırsatta  soluk aldığı destinasyon.Birbirinden güzel plajları , leziz deniz ürünleri, sıcakkanlı insanları ve doğal özellikleri, korunan köyleri ile etkileyici güzellikte. Samas-Antik dünyanın en güzel kalıntılarının bulunabileceği geniş bir siteye sahiptir. Kos adası Bodrumun güzeller güzeli komşu karşısı. Hareketli çarsışından, ucuz ve kaliteli deniz ürünleri yiyebileceğiniz restaurantlarına, cam göbeği mavisi plajlarından, bitmeyen eğlencesi ile gece klüplerine kadar Kos seyahatinde çok keyifli vakit geçirebileceğinizi söyleyebilirim. Yunanistan vizesi hakkında gerekli evraklar şunlardır ;

                YUNANİSTAN SCHENGEN   VİZESİ  İÇİN

ŞİRKET SAHİBİ VEYA ORTAK İSENİZ:

*Ticaret odası faaliyet belgesi YENİ TARİHLİ  ISLAK İMZALI MÜHÜRLÜ OLACAK

*İmza sirküleri

*Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*Ticaret Sicil  Gazetesi fotokopisi

*Şirket hesap dökümü Son 6 aylık olmalı KAŞELİ İMZALI

*4/B Bağ-Kur veya 4/A SGK Hizmet dökümü(BARKODLU)

ÖĞRENCİ  İSENİZ:

 

*Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi ASLI ISLAK İMZALI VE MÜHÜRLÜ

*Velisinden muvafakatname

(18 YAŞ ALTI ÇOCUKLAR İÇİN)

* Velinin evrakları

ŞİRKET  VEYA BANKA ÇALIŞANI İSENİZ:

 

*Ticaret odası faaliyet belgesi YENİ TARİHLİ VE    ISLAK İMZALI VE MÜHÜRLÜ OLACAK

*İmza sirküleri

*Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

*Firma antetli kağıdına görev ve  izin yazısı (KAŞELİ VE ISLAK İMZALI)

*Sigorta işe giriş bildirgesi KAŞELİ VE İMZALI

*Son 3 aylık maaş bordosu KAŞELİ VE İMZALI

*4/A  SGK Hizmet dökümü (BARKODLU)

 

KAMU PERSONELİ İSENİZ:

 

*Kamu kuruluşundan antetli kağıdına İZİN  ve GÖREV YAZISI ISLAK İMZALI

*Son Üç Aylık maaş bordrosu KAŞELİ VE İMZALI

*4/C  Hizmet Dökümü (BARKODLU )

 

EMEKLİ  İSENİZ:

*SGK’dan emekli olduğuna dair belge KAŞE VE İMZALI

*SGK’dan 4 Aylik MAAŞ ÖDEMELERİ KAŞE VE İMZALI

 

SERBEST MESLEK SAHİBİ İSENİZ:

 

*Bağlı bulunduğu odadan yazı KAŞE VE İMZALI

*İmza sirküleri

* Vergi levhası fotokopisi YENİ TARİHLİ

*4/B Bağ-kur veya 4/A Hizmet Dökümü (BARKODLU)

LÜTFEN DİKKAT!  ÜSTTEKİ BELGELERE İLAVE OLARAK

1)   Araba ruhsatı

2)   Banka hesap cüzdanları son 3 ay işlenmiş olmalı VEYA  hesap ekstrası Aslı KAŞE İMZALI ve  Banka yetkilisinin imza sirküleri ile 

3)   Tapu

4)   Tam tekmil vukuatlı nüfus belgesi yeni tarihli  YERLEŞİM YERİ mutlaka yazılı olacak ISLAK İMZA VE MÜHÜR

5)   Nüfus cüzdanı fotokopisi

6)   2 adet biyometrik fotoğraf 3,5x4,5

7)   Otel, uçak rezervasyonları veya yurtdışından  davetiye

8) 30.000 Euro teminatlı seyahat sigortası (acentemizden temin edilir)

9) Nüfus Dairesinden alınan PASAPORT  PROTOKOL YAZISI T.C. MÜHÜRLÜ  VE ISLAK  İMZALI OLACAK

10)OTEL KONAKLAMA ÜCRETİ ÖDENMİŞ OLACAK ve KONFİRMESİ OTELİN BAŞLIKLI KAĞIDINA YAZILI BEYAN EDİLECEK , MAKBUZ ALINACAK.

11)- YURTDIŞINA GİRİŞ ÇIKIŞ DÖKÜMÜ

Asılları ve fotokopileri gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOTLAR:

1-   Minimum 6 ay geçerli pasaport olması gerekmektedir. Boş sayfası olmayan pasaportlar ret edilir.

2-   SCHENGEN vizesi için yukarıda belirtilen evrakların tümünün asılları ve fotokopileri hazır olacaktır.

Turistik amaçlı vize başvurularında kalınacak günkadar otel rezervasyonu ( ÖDEMESİ YAPILMALIDIR) ve uçak bileti MUTLAKA TEMİN EDİLMELİDİR

 

 Sıkça Sorulan Sorular

Yunanistan Schengen üyesi midir?

Evet Yunanistan Schengen Topluluğu üyesidir.

Gezi amaçlı Yunanistan’a gitmek istiyorum vize işlemi olarak ne yapmalıyım ?

Yunanistan’da 90 günden daha az bir süre konaklama yapacak Türk vatandaşları veya Türkiye oturum izni sahibi yabancı uyruklu vatandaşlar, Yunanistan’a tatil, tur ve gezi amaçlı seyahat gerçekleştirecek olmaları halinde Yunanistan Turistik Schengen Vizesi için başvuruda bulunmalıdırlar.